Carat menar att det aldrig varit mer spännande att jobba med media och kommunikation än just nu! Idag är medieplattformarna platser för skapande, utbyte, dialog och transaktioner av varor och tjänster. Carat är mediebyrån som vill leda utvecklingen av medias nya roll för konsumenter och företag – för såväl köpta som ägda/egna och förtjänade/sociala media
Digital Specialist till Carat Stockholm
Som Digital Specialist är du rådgivare för Carats kunder inom digitala medier, inom datadriven marknadsföring. Du har hög förståelse för vilken roll digitala medier har i det digitala ekosystemet och kan ta fram strategier och medierekommendationer som möter detta och sätta relevanta KPI:er för att stötta kundens affärsmål. Du leder, säljer in och genomför digitala projekt tillsammans med kundansvarig inom digitala medier, data, martech, innehåll och uppföljning på digitala investeringar, i samarbete med våra specialistbolag inom Dentsu Aegis.

I tjänsten behöver du hålla dig kontinuerligt uppdaterad om marknaden, ha ett genuint intresse för digitala medier, teknik och kommunikation och alltid leverera på högsta nivå utifrån kundens resultat. Här finns förväntningar på både ett strategiskt och taktiskt tänkande och retorisk förmåga att presentera och inspirera våra kunder.

I tjänsten förväntas du ta fram datadrivna strategier och digitala ekosystem. Du utformar datadrivna rekommendationer, analyserar data och baserat på denna analys optimerar och förbättrar dess resultat baserat på kanaler, målgruppssegment och budskap. Du följer upp och presenterar resultat och analys med lärdomar för kund.
Till din hjälp har du Dentsu Aegis ledande trading desk Amnet och dess specialister som är vår förlängda arm inom programmatisk handel och del av varje kundteam. Du ansvarar för programmatisk köpbrief, ordrar, fakturering och diffhantering.
Strategy Director
Som Strategy Director arbetar du tillsammans med Carats strategichef och projektledare i att utveckla Carats strategiska leverans mot våra kunder för att förverkliga visionen om Carat som den ledande kommunikationsbyrån med överlägsen förståelse, och aktivering, av människor genom data.

Du brinner för kommunikation och drömmer om att skapa holistiska medie- och kommunikationslösningar som på djupet påverkar människor, förflyttar varumärken och ultimat påvisar affärseffekt. Ett förhållningssätt som ska genomsyra alla på Carats arbete och det är viktigt att du känner likadant. Du arbetar för att det här tankesättet genomsyrar alla projektledares arbete där du är ansvarig för den strategiska leveransen gentemot dina kunder. Du arbetar operativt på några av våra största kunder där du löser strategiska utmaningar och utvecklar mediestrategier. Genom det utvecklar du också våra projektledare och specialister.

En lyckad arbetsdag på Carat innehåller spännande frågeställningar och utmaningar, blixtrande diskussioner, idégenerering samt hårt arbete för att leverera briljanta kommunikationslösningar. Alltid med nära till skratt där din inställning och laganda är minst lika viktig som din erfarenhet. Vi vinner tillsammans.

• Säkerställa att vårt strategiska tankesätt genomsyrar alla våra leveranser mot kund
• Driva den utvecklingen för att Carat ska bli den ledande kommunikationsbyrån med överlägsen förståelse, och aktivering, av människor genom gränsöverskridande dataanslutningar
• Arbeta med utvecklingen av datadriven kommunikation och hur alla avdelningar blir en del av den nya holistiska planeringsprocess som behövs för Carats 2020-vision
• Delansvarig för att Carats planeringsprocess Convergence Planning och andra Carat-unika processer och verktyg används av organisationen
• Ansvarar för att driva CCS Planner som verktyg inom Carat
• Ansvarar tillsammans med projektledare för den strategiska leveransen i pitcher
• Operativt ansvarig för utvalda kunders strategiska utmaningar och utvecklar genom det både projektledare och specialister.
• Coachar projektledare för att utveckla kunderna strategiskt
• Leder workshops och utbildningsinitiativ för att stärka Carat strategiska kompetens internt.
• Deltar i seminarier och debatter för att stärka Carats varumärke på marknaden och för att positionera Carat som den strategiska byrån
• Säkerställa att Carat är i framkant när det kommer till strategisk teori och kunskap
Carat söker Social Specialist
Som Social Specialist på Carat är du rådgivare och köpare för våra kunder inom sociala medier. Vi är stolta över att jobba med några av Sverige och världens finaste varumärken som Arla, IKEA, H&M, Mastercard, Adidas, P&G och Coca Cola.

Din uppgift är att upprätthålla en bra förståelse för kundernas affärsmål och därigenom planera, köpa, utveckla, analysera, följa upp och förbättra kundernas målsättning. Du är med i allt från kundbrief till uppföljning och deltar i kund- och teammöten.
I tjänsten förväntas du ta fram köpstrategier och rekommendationer inom sociala medier som tex Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn, Twitter samt sälja in och driva (kanal- och innehålls-strategier) tillsammans med andra specialister inom Dentsu Aegis.

I tjänsten behöver du hålla dig kontinuerligt uppdaterad om marknaden inom sociala medier, ha ett genuint intresse för kommunikation och alltid leverera på högsta nivå utifrån kundens resultat. Här finns förväntningar på ett kreativt tänkande och retorisk förmåga att presentera, utbilda och inspirera våra kunder och dina kollegor.
Carat söker Account Managers
En Account Manager arbetar tillsammans med en strategisk Account Director på våra större kunder och tar utifrån strategiska rekommendationer fram detaljerade medieplaner. Man deltar i diskussioner om mediestrategier och medieval och ansvarar för implementering av kampanjer, bokningsdeadlines, materialdeadlines och materialspecifikationer. I arbetet ingår att leda och briefa specialister i arbetet runt en gemensam kund, att säkerställa optimering av kampanjer, uppföljning och mätning, samt rätt fakturering och rapportering. Att boka och planera möten med arbetsteamet och med kund och att arbeta med kundvård. Visst eget eget kundansvar ingår och man arbetar då självständigt med att driva och utveckla sådana uppdrag.
I ansvaret ligger också att bygga starka relationer med alla Carats partners, såväl med uppdragsgivare som med leverantörer, reklambyråer och undersökningsbolag som med arbetskollegor och våra systerbolag inom Dentsu Aegis Network - allt för att skapa ett glödande samarbete i alla led.

För oss är en struktur och ordning i kombination med en obotlig nyfikenhet och en glödande proaktivitet nyckeln till framgång!
Carat söker Technical Campaign Manager
På Carat utmanar vi våra kunder i den digitala transformationen i en allt snabbare och föränderlig omvärld. Vi jobbar idag med fantastiska varumärken som t.ex. IKEA, Coca-Cola, TUI, H&M, Arla, Synoptik, Viking Line, Elgiganten, Mastercard. Vi är idag ca 70 medarbetare i Stockholm och Göteborg med mål att bli den bästa byrån inom digitalt, strategi och trading. Vi brinner för vår personal och investerar i deras framtid. Vi tillhandahåller hängiven kompetens- och karriärutveckling och utvecklingsplanering, såväl som möjligheten att arbeta runtom i världen.

Som Technical Campaign Manager på Carat har du en nyckelroll i våra kundteam och arbetar tätt ihop med digitala specialister. Arbetet innebär en självständig roll med stort eget ansvar, samtidigt som du ingår i ett större team och bra samarbete förväntas.
© DENTSU AEGIS NETWORK 2014